Frågor och svar

Hur mycket kostar en lott?
En lott kostar 199 kronor i månaden.

Hur betalar jag?
Du kan betala via Autogiro eller faktura. Väljer du Autogiro slipper du fakturaavgiften på 25 kronor.

Hur vet jag om jag har vunnit?
Du kan rätta din lott varje vecka och se om du vunnit. Dragningar sker varje fredag. Om du inte vill eller har möjlighet att rätta din lott behöver du inte oroa dig – vi bevakar alla vinster och kommer skicka din vinst till dig ändå.

Presenteras nya vinnare varje vecka?
Lotteriet har dragningar 12 gånger per år och vinnarna presenteras under 4 veckor per dragning, det blir totalt 48 vinstpresentationer på ett år. Detta innebär att 4 veckor per år är dragningsfria.

Behöver jag skatta på vinsterna?
Nej, i Villachansen är alla vinster skattefria.

När får jag min vinst?
Vinsten ska, så långt det är möjligt, skickas till vinnaren senast fyra veckor efter att lottbrevet landat i brevlådan.

Hur går jag ur lotteriet? Finns någon bindningstid?
Det finns ingen bindningstid i lotteriet, du är fri att gå ur när som helst. Du måste dock gå ur innan vi gör dragningen för nästa omgång. Vill du till exempel inte ha lotten från och med maj måste du gå ur innan sista vardagen i april då Autogirot dras eller fakturan ska vara betald. Har du frågor är det bara att du kontaktar vår kundservice.

Vilka förmånstagare har lotteriet?
Plan International Sverige är förmånstagare till Villachansen. Det innebär att allt överskott från lotteriet går direkt till deras viktiga verksamhet. Läs mer här om Plans verksamhet!

Hur ser vinstplanen ut?
Klicka här för att se fördelningen och vinsterna!

Hur dras vinnarna?
Alla dragningar i Villachansen sker i samråd med och under insyn av Lotteriinspektionen, Sveriges förvaltningsmyndighet för spel och lotterier. Dragningarna är helt slumpbaserade.